Filtrat e karbonit: A duhet të përdor një në dhomën time të rritjes?

Kështu që ju keni përfunduar ngritjen e dhomës tuaj të rritjes dhe keni filluar të kultivoni disa bimë.Ju nuk e vini re atë në fillim, por përfundimisht vëreni se zona juaj e rritjes ka një erë mjaft të dukshme.

Hydroponics Growers Carbon Filters

Pavarësisht nëse është aroma e fortë e bimëve tuaja ose pak aromë nga lagështia, shanset janë që ju të dëshironi të mbani për vete aromat e dhomës tuaj të rritjes.Nëse doni ta mbani operacionin tuaj të matur, ose thjesht dëshironi të mbani jashtë shtëpisë tuaj aromat nga zona juaj e rritjes, duhet të konsideroni përdorimin e një filtri i karbonit në dhomën tuaj të rritjes.

Active Air Carbon Filter

Si funksionojnë filtrat e karbonit

Në fakt është mjaft e thjeshtë: KCHYRO Filtrat e karbonit funksionojnë duke bllokuar erërat e padëshiruara (grimcat e aromës) dhe grimcat e pluhurit në mënyrë që të lejojnë që ajri i freskët dhe pa erë të filtrohet përmes tubit.

Ka një shumëllojshmëri materialesh që përdorin filtrat e karbonit, por shumica - duke përfshirë filtrat e karbonit KCHYDRO - përdorin Australinë qymyr druri .Është një material poroz dhe i dobishëm për shumë gjëra - nga heqja e gazrave të caktuara në ajër deri te përdorimi si veshje për maskat e fytyrës.

Karboni aktiv ka një sipërfaqe masive me qindra pore.Këto pore mund të bllokojnë molekulat nga ajri përmes një procesi të njohur si adsorbimi. Ky proces lejon që molekulat si pluhuri, papastërtia dhe molekulat e erës të ngjiten në karbon, duke i penguar ato të udhëtojnë lirshëm përsëri në ajër.

Sigurisht, ajri nuk noton vetëm në karbon për t'u filtruar. Ju i detyroni molekulat me erë të keqe nga dhoma juaj e rritjes të ngjiten në karbonin aktiv brenda filtrit tuaj të karbonit me një ventilator shkarkimi.Ventilatori tërheq të gjithë ajrin në dhomën tuaj të rritjes dhe e shtyn atë përmes filtrit, duke mbajtur në mënyrë efektive molekulat e pluhurit dhe aromës që të mos ikin dhe të përhapin aromat jashtë dhomës tuaj të rritjes ose sistemit të tendës së rritjes.

Përdorimi i një filtri karboni në zonën tuaj të rritjes

Kur është koha për të filluar përdorimin e një filtri karboni në zonën tuaj të rritjes, ka disa hapa të rëndësishëm që duhet të mbani parasysh.

Gjeni madhësinë e duhur

Të gjithë filtrat e karbonit nuk bëhen të barabartë.Varet nga madhësia e zonës suaj të rritjes dhe vlera e këmbëve kub për minutë (CFM) e tifozëve tuaj të shkarkimit , ka filtra ajri të karbonit me madhësi të ndryshme që do të jenë të duhurat për ju.

Për të përcaktuar vlerën CFM, do t'ju duhet të ndiqni këto hapa:

  • Matni lartësinë, gjerësinë dhe gjatësinë e dhomës tuaj të rritjes ose tendës së rritjes.
  • Shumëzoni këta numra për të llogaritur pamjen kub të hapësirës që do të përdorni.
  • Shumëzojeni këtë numër me kursin e këmbimit (sa herë dëshironi që ajri të shkëmbehet plotësisht çdo orë).Për të pasur një rrjedhje konstante të ajrit të pastër, do të dëshironi të shumëzoni me 60, që është një herë në minutë.
  • CFM juaj është ky numër i pjesëtuar me 60.

Mënyra më e mirë për të kuptuar se çfarë madhësie filtri të dhomës së rritjes së karbonit duhet të përdorni është të siguroheni që vlera CFM e filtrit tuaj është ose e barabartë ose më e ulët se vlera CFM e dhomës suaj të rritjes dhe ventilatorit tuaj të shkarkimit.

Për shembull, thoni se keni një tendë rritjeje 5ft x 5ft x 8ft:

  • shumohen 5x5x8 .Ti merr 200 , e cila është këmbët kub të hapësirës suaj të rritjes.
  • Shumëzojeni këmbë kub (200) nga numri i shkëmbime në orë (60) , e cila ju jep 12000 .
  • Ndani atë numër (12000) nga minuta shkëmbim në një orë (60) për një total prej 200 CFM .
  • Merrni 200 CFM keni dhe kërkoni një filtër që plotëson ose tejkalon atë CFM.

Rregulli i përgjithshëm: Është gjithmonë më mirë të tejkaloni kërkesat tuaja për CFM sesa nën.Nëse merrni një filtër më të vogël se sa ju nevojitet, do ta përdorni karbonin shpejt.

Vendosni filtrin tuaj

Duct Carbon Filters

Pasi të dini se cila madhësi filtri ju nevojitet, atëherë duhet të siguroheni që ju vendoseni siç duhet .Në mënyrë që të përfitoni sa më shumë nga filtri i ajrit të karbonit, duhet të siguroheni që ai të filtrojë të gjithë ajrin që ndodhet në dhomën tuaj të rritjes.

Kjo do të thotë që ju duhet ta lidhni atë me një ventilator të dhomës së rritjes dhe të lidhni kanalin me të, më pas ta mbyllni siç duhet duke përdorur kapëset e kanalit.

Vendosni ventilatorin dhe filtrin sipër ose afër bimëve tuaja .Më pas, pozicionojeni ventilatorin në mënyrë që të tërheqë ajrin nga dhoma juaj e rritjes dhe ta nxjerrë atë në filtër.Ky konfigurim do të sigurojë që të gjitha molekulat në ajër të kalojnë përmes filtrit tuaj të karbonit përpara se ajri të largohet nga dhoma juaj e rritjes.

Ruani filtrin tuaj të karbonit

Kur të gjitha poret, ose vendet e adsorbimit, në karbon janë plot, filtri juaj i karbonit nuk do të jetë më në gjendje të kapë molekula të reja.Ju mund ta mirëmbani filtrin tuaj të karbonit duke u siguruar që ta pastroni rregullisht — zakonisht njehere ne muaj .

Hydroponics Growers Carbon Filters

Për të pastruar filtrin tuaj, duhet ta hiqni filtrin nga dhoma juaj e rritjes dhe më pas të shkundni pluhurin dhe mbeturinat e bllokuara.

Shënim: Ndryshe nga besimi popullor, përdorimi i ujit dhe sapunit për të pastruar qymyr druri në një filtër mund të ketë një efekt negativ.Mos harroni se qymyri prishet dhe me ndihmën e ujit, ju mund ta përshpejtoni atë erozion.

Përfundimisht, filtri juaj i karbonit do të arrijë në një pikë ku nuk është në gjendje të bllokojë aq shumë molekula sa dikur.Varësisht se sa punë është e detyruar të bëjë, Filtrat e ajrit të karbonit duhet të ndërrohen çdo herë një deri në një e gjysmë vjet .Thënë kështu, nëse filloni të vini re një erë të fortë edhe pasi të keni pastruar filtrin në shtëpi, shanset janë që është koha për një ndërrim.

A duhet të përdorni një filtër karboni në zonën tuaj të rritjes?

KCHYDRO Carbon filters

Përgjigja e tij për këtë pyetje është një po bindëse!

Filtrat e karbonit KCHYDRO janë opsioni më i mirë për të mbajtur erën nga zona juaj e rritjes jashtë shtëpisë tuaj dhe larg fqinjëve tuaj.Më e rëndësishmja, ato janë mënyra më e mirë për t'u siguruar që edhe ajri më i pastër të përdoret nga bimët tuaja për t'u rritur.

Vlen të përmendet se ka zgjidhje të tjera afatshkurtra që mund të përdorni, si p.sh pastruesit e ajrit ose sprej dhe pluhura neutralizues .Thënë kështu, këto mjete nuk e heqin plotësisht erën nga operacioni juaj i rritjes dhe nuk do të zhdukin plotësisht grimcat e pluhurit që vijnë nga dhoma juaj e rritjes.Akoma më keq, shumë herë, spërkatjet dhe xhelët që përpiqen të pastrojnë ajrin, në fakt dëmtojnë terpenet dhe qelizat aromatizuese të një bime.

Mënyra më e mirë për të garantuar që dhoma juaj e rritjes është në mënyrë të sigurtë pa erë dhe për të mbajtur erërat të mos ikin nga zona juaj e rritjes, është përdorimi i një filtri karboni.

Mund të filloni duke gjetur filtrin e duhur për dhomën tuaj të rritjes www.kcvents.com !

Komentet janë të mbyllura.